24 Ιουλ 2008

ΟΝΝΕΔ "Παρουσίες 2008" στην Αρχαία Ολυμπία!





Από το Γραφείο Τύπου της ΟΝΝΕΔ

Αθήνα 19 Ιουλίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του φεστιβάλ «ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ 2008», η ΟΝΝΕΔ πραγματοποίησε σήμερα, Σάββατο 19 Ιουλίου και ώρα 11:30, συζήτηση με θέμα : «Ανάπτυξη με επίκεντρο το περιβάλλον».
Τη συζήτηση τίμησαν με την παρουσία τους ως ομιλητές οι κ. Λυκουρέντζος Ανδρέας, Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Κιλτίδης Κων/νος, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καθώς και η κα. Πιπιλή Φωτεινή, Βουλευτής Ν.Δ., η οποία και ανέλαβε το συντονισμό της συζήτησης ως έμπειρη δημοσιογράφος. Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γεώργιος Παπανικολάου τίμησε τους ομιλητές με τιμητική πλακέτα για την προσφορά τους τόσο στην πολιτική όσο και την κοινωνική ζωή της χώρας.
Τη συζήτηση άνοιξε η Σπηλιωτοπούλου Χριστίνα-Νικολέττα, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ και γραμματέας του Τμήματος Πολιτικής για το Περιβάλλον, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη να γίνει η προστασία του περιβάλλοντος μέρος της καθημερινής ζωής όλων μας.
Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γεώργιος Παπανικολάου τόνισε τη συμβολική παρουσία της οργάνωσης στον τόπο αυτό, που τόσο υπέφερε, εκφράζοντας έτσι τις αγωνίες των νέων για το περιβάλλον, δίνοντας ταυτόχρονα το παράδειγμα για ανάληψη τέτοιων πρωτοβουλιών.
Το λόγο έλαβε η κα. Πιπιλή Φωτεινή, που ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τους ανθρώπους που χάθηκαν τόσο άδικα και άδοξα το περασμένο καλοκαίρι. Σημείωσε δε, ότι το όψιμο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον διαφόρων, πολλές φορές υποκρύπτει άλλα συμφέροντα και σκοπούς και γι΄αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για το πού και σε ποιους προσφέρουμε τη βοήθειά μας.
Τη συζήτησή χαιρέτησε και ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Λιάπης Μιχάλης, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά πως περιβάλλον και πολιτισμός αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Λυκουρέντζος Ανδρέας σε απάντηση για τα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας, τόνισε πως έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 6.500 προγράμματα περιβαλλοντικής αγωγής σε σχολεία και ανάλογα μαθήματα στο Δημοτικό και Γυμνάσιο σχολείο. Το ίδιο το Υπουργείο επιδιώκει να έχει γίνει συνείδηση όλων μας, στο τέλος αυτής της διαδρομής, όχι μόνο η φιλική σχέση με το περιβάλλον αλλά και η υποχρέωσή μας προς αυτό. Τέλος, πρόσθεσε πως απαιτούνται πολλά ακόμη να γίνουν σχετικά με την οργάνωση ώστε να μπορούμε να αξιοποιούμε τους διαθέσιμους πόρους κάθε περιοχής.
Τέλος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κιλτίδης Κων/νος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι όπως ακριβώς συμβαίνει σε κάθε πληγωμένο σώμα έτσι και ο χώρος αυτός θα παραμένει καμμένος για χρόνια! Οι κυβερνητικές δραστηριότητες και παρεμβάσεις με υλικά αγαθά σε συνδυασμό με την εθελοντική δραστηριοποίηση έφεραν τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επίσης, σχολίασε το ζήτημα της κτηνοτροφίας στις περιοχές που έχουνε καεί. Υποστήριξε ότι θα συνεχίσει να ισχύει η απαγόρευση της βόσκησης στις καμμένες περιοχές για πέντε χρόνια με νομοθεσία. Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε πως όποια έκταση ήταν δάσος, θα παραμείνει δάσος.






Δεν υπάρχουν σχόλια: