10 Φεβ 2014

Μην βρίζετε το βράχο στη λεωφόρο Αρδηττού. Είναι ιερός!!!





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2014


Μην βρίζετε το βράχο στη λεωφόρο Αρδηττού.  Είναι ιερός!!!

Δεν υπάρχει περίπτωση να έχετε περάσει από τη Λεωφόρο Αρδηττού και να μην τα έχετε «βάλει» με ένα βράχο που προεξέχει καθιστώντας τη διέλευση επικίνδυνη.  Καθημερινά εδώ και δεκάδες χρόνια οι διερχόμενοι βρίζουν το βράχο και αναρωτιούνται τί στο καλό συμβαίνει μπροστά από το Ναό της Αγίας Φωτεινής.  Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι πρόκειται για αρχαιολογικό μνημείο, είναι ο Ιερός Βράχος του Πανός. 

Από το 2010 έχω καταθέσει δύο ερωτήσεις αλλά και έγγραφες προτάσεις προς τον εκάστοτε Υπουργό Πολιτισμού ώστε να υπάρξει μέριμνα από τις υπηρεσίες του Υπουργείου να σηματοδοτηθεί το μνημείο για να γνωρίζουν οι πολίτες αλλά και οι επισκέπτες του παρακείμενου ιερού του Ολυμπίου Διός περί τίνος πρόκειται.

Απόψε στις 18.00 συζητείται η τρίτη Επίκαιρη Ερώτησή μου προς τον Υπουργό κ. Παναγιωτόπουλο με θέμα «Έργα ανάδειξης του Ιερού Βράχου του Πανός.  Στην Επίκαιρη Ερώτηση καταθέτω και συγκεκριμένες προτάσεις προς το Υπ.Πο. όπως: α) να τοποθετηθεί μεγάλη ενημερωτική πινακίδα ώστε να αποκτήσει τη σημασία του ο χώρος, β) να μελετηθεί η τοποθέτηση ενός ξύλινου γεφυριού  περιφερειακά του Βράχου, ώστε να  είναι προσπελάσιμος, με ασφάλεια για τους πεζούς ο χώρος και γ) να δοθεί η αρμόζουσα σημασία στο μοναδικό «ζωντανό» κομμάτι του αρχαίου ποταμού Ιλισσού που βρίσκεται κάτω ακριβώς από τον ιερό βράχο.

Σας στέλνω και μία φωτογραφία που έχω τραβήξει για να καταλάβετε πού ακριβώς βρίσκεται το σημείο.






Δεν υπάρχουν σχόλια: