28 Φεβ 2013

Φτάνει πια με τις «Ανεξέλεγκτες» Αρχές


28/02/2013


Φτάνει πια με τις «Ανεξέλεγκτες» Αρχές


Αύριο, 1η Μαρτίου, συζητείται στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτή Α’ Αθηνών Φωτεινής Πιπιλή προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα «Έλεγχος του κόστους λειτουργίας των Ανεξάρτητων Αρχών». Η Βουλευτής από το 2011 έχει ξεκινήσει έναν «αγώνα» με συνεχόμενες Ερωτήσεις και Επίκαιρες Ερωτήσεις προς τον εκάστοτε Υπουργό Οικονομικών σχετικά με το λειτουργικό κόστος στον Κρατικό Προϋπολογισμό των Ανεξαρτήτων Αρχών και ειδικότερα το κόστος των ενοικίων με δεδομένα τα στοιχεία που της είχαν δοθεί το 2011 συνολικού ύψους ΜΟΝΟ για τα ενοίκια των Ανεξάρτητων Αρχών 415.769,75€ ΜΗΝΙΑΙΩΣ.


Η ερώτηση έχει ως εξής:


«Κύριε Υπουργέ,


Επανέρχομαι για πολλοστή φορά στο σοβαρό θέμα του κόστους των λογής Ανεξάρτητων Αρχών -Συνταγματικά κατοχυρωμένων ή Διοικητικών. Κατέθεσα την πρώτη Ερώτηση στον τότε Υπουργό με Α.Π. 18604/893/29-06-2011. Σε απάντησή του ο αναπληρωτής Υπουργός Φ. Σαχινίδης μου διαβίβασε τον πίνακα της χρηματοδότησης των Ανεξάρτητων Αρχών από τον τακτικό Προϋπολογισμό και ειδικότερα τις αμοιβές των Προέδρων, Αντιπρόεδρων και Μελών έως τις 31-12-2009. Από τον αναλυτικό πίνακα με Α.Π. ΓΚΕ 1103602 ΕΞ 2011/4293 προκύπτει ότι για το 2009 το κόστος ανήρχετο στο ποσό των 91.484.961 €, ενώ κατέθεσε και στοιχεία με τις εξαιρετικά υψηλές αποδοχές και αμοιβές συνεδριάσεων Προεδρείου και μελών.


Επανήλθα στο θέμα πολλάκις, αναφορικά με το κόστος μόνο των ενοικίων εννέα Ανεξάρτητων Αρχών όπου από τη λίστα αποδείχτηκαν σκανδαλώδη ενοίκια ύψους 415.769,75 € το ΜΗΝΑ! Την ίδια ώρα που υπάρχουν στο κέντρο της Αθήνας αναξιοποίητα κτίρια του Δημοσίου αλλά και Ασφαλιστικών Ταμείων, είναι επιεικώς απαράδεκτο να στεγάζονται σε υπερπολυτελή κτίρια με πανάκριβα ενοίκια Ανεξάρτητες Αρχές.


Ερωτάται ο Υπουργός:


1. Έχει ελέγξει αν έχουν πραγματοποιηθεί και σε τί ποσοστό οι μειώσεις των αμοιβών των μελών των Ανεξάρτητων Αρχών από το 2010;


2. Έχει γίνει έλεγχος για το αν έχουν γίνει δραστικές μειώσεις ενοικίων σύμφωνα με το νόμο; Θα δοθεί εντολή από την Κυβέρνηση ώστε οι Ανεξάρτητες Αρχές να εγκατασταθούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στα άδεια Δημόσια Κτίρια ώστε και το εγκαταλελειμμένο Κέντρο να τονωθεί και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, η Δημόσια Περιουσία να αξιοποιηθεί;»


Σημ: Για τους μη πολιτικούς ή δημοσιογράφους, την Επίκαιρη Ερώτηση μπορείτε να τη δείτε σε απ’ ευθείας σύνδεση από το κανάλι της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: