17 Απρ 2012

ΠΩΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΘΩΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΚΗ

14/1/2005 υπεβλήθη στον Πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής που συνεστήθη με την από 12/10/2004 απόφαση της Βουλής.

Το μνημειώδες αυτό κείμενο κοσμούν ακόμα και σήμερα οι υπογραφές των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ: Ευ. Βενιζέλου, Αλ. Ακριβάκη, Αν. Λοβέρδου, Μ. Καρχιμάκη, Κ. Κουλούρη, Γ. Νιώτη, Σ. Κοσμίδη, Γ. Παπαγεωργίου και Ηλ. Παπαηλία.

Το μεγάλο «πανηγύρι» ωστόσο στήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου του 2005 στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν εισήχθη προς συζήτηση το πόρισμα της εξεταστικής. Το αμίμητο το είπε φυσικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος διέρρηξε τα ιμάτιά του για την αθωότητα του Τσοχατζόπουλου. «Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε ως ένα τεράστιο πολιτικό και ενδεχομένως ποινικό σκάνδαλο και σήμερα (25/2/2005) η υπόθεση αυτή έχει εξατμιστεί (…) Μας λέει Ν.Δ. ότι υπάρχει ύποπτη διακίνηση χρημάτων με δήθεν παραλήπτες, οποίοι μπορεί να είναι και πολιτικά πρόσωπα. Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως!» έλεγε τότε ο Ευ. Βενιζέλος.



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ:


Ο Βενιζέλος παραδέχεται ότι αυτός έγραψε το αθωωτικό για τον Ακη πόρισμα.

Πάνω στον εκνευρισμό του, μάλιστα, ο Ευ. Βενιζέλος έκανε την γκάφα και παραδέχθηκε ότι αυτός ήταν που έγραψε το πόρισμα που έβγαζε τότε λάδι τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Πάμε τώρα στο κείμενο και όχι στο μελάνι που ρίχνει ο κ. Βενιζέλος ως άλλη σηπία (σ.σ.: σουπιά) στην αοριστία και τη σύγχυση.
ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Έχω ρίξει και μελάνη για το κείμενο. Παραγωγική.

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Όταν μιλάμε για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, η ζημία τού να βρεθούν οι αποθήκες του Στρατού χωρίς σφαίρες και χωρίς φυσίγγια δεν λέγεται δωροδοκία ή απιστία. Αλλιώς λέγεται.
ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Πώς λέγεται, δηλαδή;
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Δεν τολμώ να το πω. Ομως εσείς καταλαβαίνετε τι διαπράττετε.


ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αίσχος (θόρυβος από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ).



Δεν υπάρχουν σχόλια: